Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Asociatia Nationala
de prevenire si combatere
a Cancerului

ANPCC

Pentru o viata lunga si fericita lipsita de amentarea cancerului

Intr-o lume in care cancerul devine o boala din ce in ce mai comuna, trebuie eliminate orice obiceiuri care ar putea cat de putin sa-ti pericliteze starea de sanatate. De accea venim in sprijinul dumneavoastra cu informatii diverse de lupta impotriva acestei foarte grave plagi ce afecteaza societatea moderna si ne pune tuturor viata in pericol.

Important
 
Stiri in domeniu
Activitati recente
Linkuri utile
 
Contact rapid

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

TELEFON: 0721.834.095
0755.621.328

Adresa: Strada Eroilor nr.19, GalatiSimptome

10 semne si simptome de cancer

Prin cresterea exagerata, tesutul canceros invadeaza vasele si nervii din jur, maresc dimensiunile organului invadat, consuma rezervele de energie ale organismului, secreta unele substante ducand la aparitia unor semne si simptome.
Aceste semne si simptome pot sugera existenta unui cancer. Aceste semne si simptome sunt nespecifice, adica poti avea semnele si simptomele respective fara sa ai obligatoriu cancer. Nu va faceti griji daca aveti unele simptome sau semne si sunt trecatoare, probabil nu aveti cancer; daca simptomele sunt persistente sau in agravare, este mai bine sa mergeti la medic, deosebirea dintre aceste doua situatii o face doar medicul.
Voi enumera cele mai frecvente simptome intalnite in cancer, indiferent de localizare.

1. Scaderea inexplicabila in greutate

Este intalnita frecvent in cancer, si poate fi data de consumul substantelor nutritive de catre celulele canceroase, febra, sau tulburarile de alimentatie.

2. Febra

Febra este frecvent intalnita in cancer, datorita afectarii sistemului imun datorita cancerului sau citostaticelor, cu aparitia de infectii

3. Transpiratie inexplicabila

Poate fi data de prezenta febrei, dar si de “intoxicatia” cu produsii de secretie sau metabolism ai celulelor canceroase

4. Astenia

Este frecventa la pacientii cu cancer; de mentionat ca oboseala din cancer nu se rezolva cu odihna.

5. Dificultatea indeplinirii muncii obisnuite

Persoana cu cancer observa ca nu-si mai poate indeplini activitatea la serviciu sau acasa, din cauza oboselii, sa lipsei chefului de viata, a lipsei de initiativa si gandurilor pesimiste.

6. Stare depresiva

Persoana cu cancer observa o indispozitie, depresie, aparent fara relatie cu un necaz/problema recenta. Uneori depresia poate fi primul simptom de cancer.

7. Sangerarea

Cresterea rapida a tesutului canceros nu este posibila fara o crestere corespunzatoare a vaselor de sange. Datorita faptului ca aceste vase sunt fragile ele se pot rupe usor, aparand astfel sangerari, care pot sa se observe in cazul in care organul afectat de cancer are legatura cu exteriorul (plaman – hemoptizie, tub digestiv, – hematemeza sau melena, cavitati nazale, – epistaxis, urechi – otoragie sau aparat genital si urinar – menoragie sau hematurie)

8. Durerile

Desi toata lumea se asteapta ca un cancer sa fie dureros, destul de frecvent diagstichez un cancer la un pacient care nu are nici o durere; lipsa durerii face deseori ca pacientul sa se prezinta tarziu la medic. De obicei durerea este data de invazia unui nev (ca in cancerul de pancreas), de distensia unui organ (ca in cancerul de stomac, colon sau ficat) sau de prezenta metastazelor in oase

9. Marirea de volum a unei regiuni anatomice

Marirea de dimensiuni a unei regiuni in cancer poate sa apara prin cresterea in dimensiuni a tumorii, prin obstruarea lumenului unui organ sau vas de sange, sau prin aparitia metastazelor in ganglionii de sub piele.

10. Modificari la nivelul pielii

In cancerele care nu sunt cutanate, pot sa apara unele modificari la nivelul pielii, ca:
  • Piele negricioasa (hiperpigmentare)
  • Piele galbena (icterica)
  • Piele rosie (eritematoasa)
  • Mancarime de piele (prurit)
  • Crestere exagerata a parului (hipertrichoza)
  • Paliditatea pielii prin aparitia anemiei

anpcc.ro CopyRight | All Rights Reserved Web Design | Creare Site Web | Creare Magazin Online - IT eXclusiv
[ Acasa ] [ Despre noi ] [ Info ] [ Activitatile asociatiei ] [ ] [ Parteneri ] [ Cum ma implic ] [ Contact ]