Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Asociatia Nationala
de prevenire si combatere
a Cancerului

ANPCC

Pentru o viata lunga si fericita lipsita de amentarea cancerului

Intr-o lume in care cancerul devine o boala din ce in ce mai comuna, trebuie eliminate orice obiceiuri care ar putea cat de putin sa-ti pericliteze starea de sanatate. De accea venim in sprijinul dumneavoastra cu informatii diverse de lupta impotriva acestei foarte grave plagi ce afecteaza societatea moderna si ne pune tuturor viata in pericol.

Important
 
Stiri in domeniu
Activitati recente
Linkuri utile
 
Contact rapid

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

TELEFON: 0721.834.095
0755.621.328

Adresa: Strada Eroilor nr.19, GalatiChemopreventia

Chemopreventia 

Chemoprevenţia presupune utilizarea substanţelor naturale sau sintetice pentru a reduce riscul apariţiei cancerului sau de a reduce şansele de recidivă a cancerului.

Exista 5 clase de agenţi chemoprotectori care s-au arătat promiţători în trialurile clinice:

1.Tamoxifenul (modulator al receptorilor estrogenici)

2.Drogurile nonsteroidale antiinflamatorii

3.Compuşii de calciu

4.Glucocorticoizii

5.Retinoizii

1. Tamoxifenul a redus cu 49% cazurile de cancer de sân la femeile cu risc crescut. Se asociază cu efecte secundare serioase precum cancerul endometrial şi tulburări de coagulare; în prezent se compară efectul tamoxifenului cu raloxifenul.

Sunt în curs de desfăşurare trialuri pentru a se vedea dacă administrarea finasteridului la pacienţii cu hiperplazie prostatică benignă poate preveni cancerul de prostată la bărbaţii de peste 55 ani.

2. Agenţi antiinflamatori nonsteroidali precum aspirina, piroxicamul, celecoxibul şi sulindacul sunt studiati în ceea ce priveşte efectul protector la persoanele cu istoric familial de polipi sau cancer colonic. În 1999 F.D.A a aprobat utilizarea Celecoxibului în polipoza familială adenomatoasă pentru a reduce numărul polipilor. Nu se ştie dacă prin reducerea numărului polipilor se vor reduce numărul cazurilor noi şi deceselor prin cancer colorectal. Celecoxibul se studiază în trialuri la persoanele cu risc crescut pentru cancer esofagian şi vezical.

3. Compuşii de calciu sunt studiaţi în prevenirea cancerului colonic, in principal la pacienţii diagnosticaţi cu polipi colonici sau cancer colonic.

4. Budesonide este un glicocorticoid utilizat în tratamentul astmului. Este folosit în prevenirea progresiei leziunilor precanceroase în ţesutul pulmonar. Se utilizează sub formă de spray.

5. Retinoizii sunt utilizaţi în prevenţia cancerului colului uterin, plămânului, cavităţii bucale, vezicii urinare.

anpcc.ro CopyRight | All Rights Reserved Web Design | Creare Site Web | Creare Magazin Online - IT eXclusiv
[ Acasa ] [ Despre noi ] [ Info ] [ Activitatile asociatiei ] [ ] [ Parteneri ] [ Cum ma implic ] [ Contact ]